Pangembangan berkelanjutan minangka tantangan nanging uga dadi kesempatan

Miturut data kasebut, Jaringan Jejak Global nerbitake Dina Beban Ekologis Bumi saben taun. Wiwit dina iki, manungsa nggunakake total sumber daya alam sing bisa dianyari ing Bumi ing taun kasebut lan mlebu defisit ekologis. "Dina Beban Ekologis Bumi" ing taun 2020 yaiku tanggal 22 Agustus, yaiku luwih saka telung minggu tinimbang taun kepungkur. Nanging, iki amarga kasunyatan manawa tilas ekologis manungsa wis mudhun dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur amarga pengaruh epidemi kasebut, lan ora ateges perubahan iklim kena pengaruh. Kahanan saya apik.

Minangka konsumen energi, produsen produk lan layanan, lan pimpinan inovasi teknologi, perusahaan wajib nindakake promosi berkelanjutan lan minangka salah sawijining promotor utama pembangunan berkelanjutan. Miturut "Laporan Survei Praktek Tujuan Pembangunan Berkelanjutan Perusahaan Cina" sing diterbitake dening Program Pembangunan PBB, udakara 89% perusahaan Tiongkok ngerti Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG) lan nyadari yen model pangembangan berkelanjutan ora mung nambah nilai merek perusahaane, nanging uga bisa nyebabake pengaruh sosial, ekonomi lan lingkungan sing positif.

Saiki, pembangunan berkelanjutan dadi salah sawijining prioritas strategis kanggo akeh perusahaan global terkemuka. "Ramah lingkungan", "tuwuhing inklusif", lan "tanggung jawab sosial" dadi konten inti saka nilai perusahaan lan misi bisnis kasebut, sing kacetha ing laporan taunan utawa laporan khusus kanggo nambah pengaruh perusahaan lan nilai merek.

Kanggo perusahaan, pangembangan berkelanjutan ora mung dadi tantangan, nanging uga minangka kesempatan bisnis. Laporan Perserikatan Bangsa-Bangsa negesake manawa ing taun 2030, pertumbuhan ekonomi global sing didorong dening SDG bakal tekan 12 triliun dolar AS. Aligning karo SDG ing level strategis bakal nggawa akeh mupangat kanggo perusahaan, kayata nambah efisiensi, nambah penylametan karyawan, nambah pengaruh merek, lan ningkatake kapabilitas manajemen risiko perusahaan.

"Saliyane entuk manfaat ekonomi, perusahaan bisa entuk pangenalan saka pamrentah, karyawan, publik, konsumen, lan mitra nalika nindakake pembangunan berkelanjutan, supaya luwih gampang tuwuh. Iki bakal nyengkuyung perusahaan supaya melu luwih akeh ing pembangunan berkelanjutan lan miwiti aktif. Tindakake tumindak kanggo nggawe siklus positif. ".


Wektu kiriman: Jul-02-2021