Permintaan investasi tenaga listrik ing Timur Tengah lan Afrika Lor

Ngerti manawa ing taun 2021, panjaluk investasi listrik ing Timur Tengah lan Afrika Lor bakal cedhak nganti 180 milyar dolar AS kanggo memenuhi permintaan listrik sing saya akeh.

Miturut laporan kasebut, "Pamrentah terus nanggapi tantangan iki kanthi nyepetake proyek anyar lan nganyarke infrastruktur kanggo memenuhi permintaan, saengga mendorong sektor swasta lan institusi finansial supaya melu investasi industri tenaga listrik." Dagang listrik ing Timur Tengah lan Afrika Lor saiki dadi ing mburi pasar internasional, nanging ana potensi gedhe.

Laporan kasebut nuduhake manawa pamrentah ing macem-macem negara bisa kerja sama karo negara-negara tanggan kanggo nggoleki potensial perdagangan listrik minangka suplemen kanggo nambah kapasitas produksi. Sanajan sawetara jaringan listrik nasional ing Timur Tengah lan Afrika Lor wis saling gegandhengan, transaksi isih kurang, lan asring mung kedadeyan nalika darurat lan listrik mati. Wiwit taun 2011, negara anggota Dewan Kerja Sama Teluk wis nindakake perdagangan tenaga regional liwat Program Interkoneksi Dewan Kerja Sama Teluk (GCCIA), sing bisa nguatake keamanan energi lan nambah efisiensi ekonomi kanthi efisiensi.

Miturut data GCCIA, keuntungan ekonomi jaringan listrik sing gegandhengan gegandhengan ngluwihi $ 400 yuta ing taun 2016, sing umume saka kapasitas sing dipasang. Sanalika, jaringan sambungan uga bakal mbantu nggunakake infrastruktur listrik sing luwih efisien. Miturut perkiraan Bank Dunia, tingkat pemanfaatan kapasitas pembangkit listrik ing wilayah kasebut (faktor kapasitas) mung 42%, dene kapasitas interkoneksi kisi sing ana udakara 10%.

Sanajan kita ngarep-arep bisa ngiyatake kerja sama lan ningkatake perdagangan tenaga regional, akeh tantangan sing ngalangi kemajuan kayata keamanan energi. Tantangan liyane kalebu ora ana kapabilitas lembaga sing kuwat lan kerangka peraturan sing jelas, uga kapasitas nganggur winates, utamane sajrone periode permintaan paling dhuwur.

Laporan kasebut nyimpulake: "Wilayah Timur Tengah lan Afrika Lor kudu terus nandur modal akeh ing kapasitas pembangkit listrik lan prasarana transmisi kanggo memenuhi permintaan lan reformasi energi. Diversifikasi struktur bahan bakar minangka masalah sing durung bisa diselesaikan ing wilayah kasebut. ”


Wektu kiriman: Jul-02-2021